Martijn Roos

Na verschillende bijbaantjes in het buitenland heb ik in 2010 kennis gemaakt met de wereld van wijn & spijs bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse. Door het enthousiasme van Edwin Raben en Theus de Kok besloot ik al snel dat deze tak van sport meer dan de moeite waard was om voor in Nederland te blijven. In 2014 resulteerde dit in Wijnbar Pinot in Breda, samen opgericht met mijn vrouw Kelly. Inmiddels zijn we een zeer goed lopend restaurant waar de uitgebreide wijnkaart o.a. internationaal is onderscheiden door Wine Spectator en World of Fine Wine. Onze gasten blij maken met wijn blijft voor mij het belangrijkste: we organiseren maandelijkse proeverijen en wijnmakersdiners en ook de WSET-cursussen passen helemaal bij Pinot. Mijn eigen kennis blijf ik altijd graag bijspijkeren en ik heb de afgelopen jaren zowel mijn internationale ASI sommelier examen, als ook mijn WSET4 Diploma course en WSET certified educator course diploma’s voor Level 1, 2 en 3 gehaald.

Martijn verzorgt samen met Arie de lessen voor Level 2 en geeft zelf de gehele cursus op Level 3 niveau. 

Arie Boogaard

Inmiddels de horeca uit, maar jarenlang heeft Arie als sommelier zijn sporen verdiend, onder andere bij Pinot.

Naast het behaalde WSET 3 diploma is Arie vooral ‘Arie-pedia’: vraag hem iets over wijn en meteen krijg je vanuit zijn fenomenale geheugen het antwoord terug!

Arie geeft de WSET 1 lessen en de helft van de WSET 2 lessen.